Ilmainen sähkön kilpailutus netissä - Sähköt.net

Uutiset

Argentiina on jalkapallon maailmanmestari! La Albicelesten hyökkäysvoima tyrmäsi Ranskanhuimassa maali-iloittelussa

29.11.2022, tvpeliliiga

Turnauksen ennakkosuosikkeihin lukeutunut Argentiina kaatoi Ranskan MM-kisojen loppuottelussa 3-2-lukemin Qatarin juhlakisoissa.

Argentiina on jalkapallon maailmanmestari. Lauantain loppuottelussa se nujersi Ranskan maalein 3-2. Qatarissa juhlistettiin samalla kansainvälisen miesten jalkapalloilun 20-vuotisjuhlaa. Ensimmäiset MM-kisat pelattiin Etelä-Koreassa ja Japanissa jo vuonna 2002.

Argentiina juhli mestaruutta mestaruutta valmentaja Jani Roivaksen johdolla

Finaalista muodostui melkoinen maalijuhla jo ensimmäisellä puoliajalla, jolta Argentiina poistui tauolle 2-1-johdossa. Lionel Messi avasi maalikarkelot jo kymmenennellä minuutilla ja Leandro Paredes siirsi Argentiinan jo 2-0 johtoon kaksitoista minuuttia myöhemmin. Ranskalle lohtua toi hieman ennen taukovihellystä syntynyt Luca Hernandezin osuma.

Toisella puoliajalla Kylian Mbpappé toi Ranskan jo lupaavasti 2-2-tasatilanteeseen, joka sai ranskalaiset juhlimaan villisti, mutta Messi räjäytti Lusail Stadiumin toiseksi viimeisellä peliminuutilla upottaen rangaistuspotkin Ranskan maalin perukoille Hugo Lorrisin aavistaessa väärin.

Messin osuma jäi ottelun viimeiseksi, eikä Ranska enää löytänyt aseita nousta tasoihin. Näin ollen Argentiina pääsi nostelemaan mestaruuspokaalia.

Argentiina voitti maailmanmestaruuden toistamiseen. Ensimmäisen kerran se juhli pokaalia Saksan kisoissa 2006. Joukkueen valmentajana toimi tuolloin Qatarin kisoissa Portugalia valmentanut Toni Kettinen. Portugalin menestys oli tällä kertaa pettymys, eikä joukkue voittanut yhtään ottelua. Se selvisi alkulohkosta niukasti jatkoon Kroatiaa vastaan pelatun tasapelin turvin, mutta jäi puolivälierässä hallitsevan mestarin Belgian jyrän alle peräti maalein 5-0. Belgia kaatoi lopulta pronssiottelussa Espanjan.

Argentiina on ollut kaksi kertaa MM-finaalissa voittaen molemmat. Ranska puolestaan pelasi loppuottelussa ensimmäistä kertaa.

Argentiina oli kisoissa voittamaton. Se voitti alkulohkonsa, jossa pelasivat myös Ranska ja Tanska, ja kaatoi pudotuspelivaiheessa Alankomaat, Espanjan ja Ranskan.

Qatarin MM-kisojen maalikuninkuuden voitti Ghanan Inaki Williams yhdessä Belgian Erin Hazardin kanssa seitsemällä maalillaan. Hazard voitti maalikuninkuuden myös neljä vuotta sitten, kun hän yhdessä joukkueoverinsa Romelo Lukakun kanssa iski kolme maalia mieheen. Hazard on ensimmäinen kahdesti kultaisen kengän voittanut pelaaja.

Erin Hazard on nyt myös kaikkien aikojen eniten maaleja MM-kisoissa tehnyt pelaaja. Hän ohitti Qatarissa Hernan Crespon, jonka maalisaldo on yhdeksän osumaa. Crespo kuitenkin pitää edelleen hallussaan yhden lopputurnauksen maaliennätystä, sillä hän teki kaikki maalinsa vuoden 2006 kisoissa. MM-kisojen lisäksi Hazard pitää nyt hallussaan kaikkien kansainvälisillä kentillä tehtyjen maalien ennätystä. Kärkiviisikon toinen aktiivipelaaja Christiano Ronaldo sai päättyneissä kisoissa aikaan yhden maalin, joka nosti hänen saldonsa yhdeksään osumaan.